Aktiviterer og ture

AKTIVITETER OG TURE 

Jeg arbejder bla. med de 6 læreplanstemaers indhold.


Sprog

Social Kompetencer

Personlige Kompetencer

Krop og Bevægelser

Natur og Naturfænomener

Kulturelle Udtrykkesformer og Værdier 

I min ordning anser jeg det for vigtigt, at skabe et omsorgsfuldt og trygt miljø for børnene.

Jeg involverer børnene i en masse aktiviteter, som udvikler tale og kommunikations-evnerne.

Vi synger sange og læser bøger. De yngste får også lært, at udtrykke, det mest basale, på baby tegnsprog.

 

Vi leger både indenfor og udenfor. Går ture, leger på legepladsen. Bruger legetøj, der udvikler de motoriske færdigheder.

 

Jeg hjælper børnene til en positiv forståelse af dem selv og andre. Så de kan danne gode relationer og respekt for andre mennesker.

Børnene bliver opfordret til at dele legetøj og vente på tur. Samt forstå at forskellige situationer.Udover at være en del af en gruppe, får barnet også sine inviduelle behov dækket. Jeg opbygger selvtillid, ved at rose positiv opførsel . 


Vi kommer til at bruge tid uden dørs og tager på ture, men planlægger alt efter børnenes behov og vejret. Vi kommer til at grine meget. Vi kommer til at læse, tegne, male, synge, høre musik, danse, gynge, lege, undersøge, og lave en masse sjove ting. Rytmik med bevægelses lege og sang er en del af dagligdagen. Her er masser af glad dans, hvor vi bevæger os til skøn musik med masser af grin, fest og sjov. Vi deltager i legestue med andre børn og voksne. Vi tager på tur tur i naturen, i skov og på legepladser. Vi går ture i nærmiljøet til mølleparken eller til gadekæret og søen. Vi tar` med cyklen ud på landet til skoven, hvor min mand, Kim, arbejder til dagligt eller rundt om Fløngs skønne natur.Vi finder alt lige fra spændende små dyr til, får, heste og køer. 

Der vil også være dage, hvor vi laver netop det som børnene er optaget af eller finder på :-). Der vil være "tøffetid" = hyggetid hvor vi f.eks. ligger på gulvet og høre rolig musik. For at udfordre børnene lægger jeg vægt på at de får brugt og stimuleret deres sanser. I vores aktiviteter arbejder jeg bl.a. med:


- Sproglig udvikling

- Bevægelse og motorik

- Kendskab til/og leg i naturen

- Genkendelighed, hvor vi bl.a. leger med billeder.

- Føle/Sanse oplevelser

- Sange med fakter og musik

- Musikinstrumenter, som børnene prøver

- Kommunikation med tegnsprog

- Div. kreativiteter


Skovtur hele året

Vi tager jævnligt i skoven og på alle årstider. Her mærker børnene roen i skoven ude på landet, vi rører ved jord, græs, grene, mos og vi går tur og finder snegle, grankogler, bær m.m. Skoven er spændende at gå på opdagelse i og ligger tæt på os.


Tog og bustur 

Vi tager en gang imellem med toget og bussen, hvor vi bla. besøger legestuer m.m. og møder andre børn og voksne. 


Hedehusene Bibliotek

Vi benytter biblioteket til leg og låner bøger.


Gåture

Vi går ofte tur i nærmiljøet, det er alletiders for sanserne og børnenes motorik. Vi går f.eks.til gadekæret, Fløng skoven, Mølleparken og legepladser.


Leg i haven

Vi går på opdagelse i haven, som er fyldt med natur, bærbuske, æbletræer mv. Der er masser af muligheder for at udfolde sig i haven. Bl.a. stor græsplæne, sandkasse, rutsjebane, gynge, legehus, aktivitetslegetøj og vippe.  


Legestue

Vi deltager i legestuer, hvor vi synger og leger med andre børn og voksne 


HAR DETTE FANGET DIN INTERESSE ? DEL GERNE.Opskrivning via Boernestuen@gmail.com